Köp- och leveransvillkor

Orderbekräftelse
Efter att du har gjort din beställning får du en orderbekräftelse via e-post. Om du inte får din orderbekräftelse, kontrollera din e-postadress och att du verkligen skickat iväg din order. Kontakta oss om du är osäker.

Priser

Alla priser inkluderar moms med 25%.

Fraktkostnader
Vi tillämpar fri frakt på alla beställningar.

Betalning med kort eller direktbankbetalning
Betalning sker enkelt och säkert med Payson. Även om du inte har ett Paysonkonto sedan tidigare kan du snabbt göra transaktionen via Payson. Payson samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea.

Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik. Payson startade 2004 i Sverige och över en miljon personer har använt Payson som är en välkänd betallösning på internet. Läs mer om Payson här:www.payson.se

Betalning med Faktura   
Betalning kan även ske mot faktura. Leverans och fakturering sker endast till folkbokföringsadressen. Max beställningsbelopp vid fakturabetalning är 1000 kr. Betalningsvillkor är 10 dagar och vid fakturaköp tillkommer en avgift om 35 kronor. För att kunna beställa mot faktura måste du har fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige. Vi gör även en kreditprövning. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället.

Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåmminelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om f n 50 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 8% per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 160 kr tillkommer. Vi förbehåller oss rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.

Förskottsbetalning
Betalning kan även ske genom förskottsbetalning. När du gjort beställningen har du 3 dagar på dig att betala in på vårt bankgirokonto 5867-9317 med angivande av det ordernummer du erhåller. I annat fall makuleras din order.

Leverans
Vi skickar normalt varorna inom 5 dagar från det att vi fått din order. Vi reserverar oss för slutförsäljning. Produkterna levereras med vanlig brevförsändelse.

Reklamation
Om en vara är felaktig, defekt eller felexpedierad, var vänlig kontakta oss på butik@skidspar.se för vidare instruktioner.

Felaktig eller skadad vara ska reklameras inom 14 dagar. Vid återsändelse av en felaktig eller skadad vara står Skidspår.se för frakten och eventuell ersättningsleverans. Varan ska återsändas väl emballerad och i originalförpackning med bifogad beskrivning av felaktigheten. Om varan skadas eller kommer bort då du återsänder den är du betalningsansvarig.

Ångerrätt
Vi tillämpar reglerna i Distansavtalslagen vilket innebär att du kan ångra ditt köp inom 14 dagar från mottagandet, utan att ange någon anledning. Varan måste returneras i oanvänt skick och originalförpackning. Snöstjärna (spårbidrag) är likställa med en gåva och därför tillämpas inte ångerrätt vid köp av Snöstjärna.

Kontakta oss på butik@skidspar.se för vidare instruktioner. Om du utnyttjar din ångerrätt betalar du fraktkostnaden tillbaka själv. Retur får inte ske som postförskott eller efterkrav. Om varan skadas eller kommer bort då du återsänder den är du betalningsansvarig.

Återbetalning
Köpesumman återbetalas i sin helhet senast 30 dagar efter det att vi har återfått varan.

Tvist
Vid eventuell tvist följer vi Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

Integritetspolicy & hantering av personuppgifter
Vi är ansvariga för de personuppgifter som du lämnat till oss via nätbutiken. Dessa uppgifter kommer att användas i vår kundrelation. Läs vår integritetspolicy här

Åldergräns
För att handla hos oss måste man vara över 18 år.

Kontakt
För att komma i kontakt med oss kan du använda kontaktformuläret eller skicka ett e-postmeddelande till butik@skidspar.se. Skidspårsbutiken drivs av Skidspår.se/Carbonado AB.